Den kolde krig

Jyllingevej 303, 2610 Rødovre

Oprettet af: Lone , Sundbyvester

Kan du huske den kolde krig, så er Ejby bunkeren et besøg værd.

Den ligger godt skjult, med indkørsel af "en lille sti" fra Jyllingevej 303. Giv ikke op, hvis ikke I finder den i første omgang - den er der. Gode parkerings muligheder.

På museet/i bunkeren kan man leves sig ind i den kolde krigs udvikling, og bl.a. lyttet til radioudsendelsen hvor man følger Cubakrisens udvikling.

For de der bedre kan leve sig ind stoffet ved at prøve selv, er der mulighed for både at konkurrere og prøve kræfter med fysiske udfordringer.

Der er ligeledes mulighed for at bruge digitaliseringen til at gå på spionjagt. Så bunkerne kan også bruges som en fælles udflugtsmål for brugerne i datastuerne.

Bunkeren var døgnbemandet fra 1954 - 1971, men ligger som en del af Vestvolden, der er en del af Københavns Befæstning, som blev bygget sidst i 1800-tallet.
Da vi var der i sommerferien var der rundvisning på volden hvor de mindre børn kunne klæder sig ud i soldater uniformer fra voldens bygning.

Det koster 50 kr. for voksne og 30 kr. for børn (2018) at komme ind.
Åbningstiderne tirsdag - søndag kl. 11 - 16 ( måske kun lørdag søndag uden for skoleferierne- i deres egen folder står dog hele året)
Aktiviteten egner sig godt til en regnvejrsdag , men så går man glip af selve vold anlægget.

ADRESSE:
Jyllingevej 303
2610 Rødovre