Ringkøbing fjord - Besøg et whisky destilleri og Dejbjerg mose

Stauningvej 38 - 6900 Skjern

Oprettet af: Gitte E. Olsen , Sekretariatet

Hvis man alligevel er på tur til Ringkøbing fjor, - måske i stede for en tur til det skotske højland - , kan et besøg hos Stauning Whisky være en rigtig god idé. Som I Scotland koste en rundvisning med efterfølgende smagsprøve en entré - her 150kr.

Dansk whisky der smager som skotsk, lyder i sig selv som en historie, men det er vel netop det det er, en historie om nogle mennesker der fik en god idé. Derfor er et besøg hos Danmarks vel eneste whisky producent et besøg værd. Har man besøgt andre destillerier vil man nikke genkendende til atmosfæren. Så spar pengene til en tur til Skotland og tag en tur til Ringkøbing fjord og Vesterhavet i stedet. Vejeret er - i al fald i denne sommer (2018) - meget bedre, og området byder på mange fine naturoplevelser, vandet, heden, moser fx Dejbjerg mose, kitesurfing (man kan nøjes med at kigge på det imponerende syn) og meget mere.

Stauning whisky:
Rundvisning kl. 14.00 - hver anden dag på dansk, men tjek deres hjemmeside og bestil plads i forvejen.
Åbningstider 2018 for butikken: alle hverdage 10.00 - 13.300

Dejbjerg Mose/ Dejbjerg Præstegårdsmose, mose ligger 8 km nordvest for Skjern. Her blev i 1881 og 1883 fundet de to pragtfuldt udstyrede Dejbjergvogne fra jernalderen . Ved det nærliggende "Dejbjerg Jernalder",(Bundsbækvej 4, 6900 Skjern) der er en afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum, kan man se en rekonstruktion af vognene.

ADRESSE:
Stauningvej 38 6900 Skjern
6900 Skjern