Hellerup havn

2900 Hellerup

Oprettet af: Georg , Hellerup gl. skole

Hellerup Strandpark
Hellerup Strandpark er en fin perle, hvor man kan opleve ro og frodighed i den smukt anlagte staudehave og rosenhave. Op ad blomsterhaverne findes en bred vifte af sejlsports aktiviteter, tennisbaner og en velbesøgt badestrand.
Det er altid hyggeligt og spændende at besøge en havn – der sker hele tiden noget – især i en lille havn som Hellerup, der huser flere kajak- og roklubber samt en af verdens bedste sejlklubber. Hellerup Sejlklub er den klub i verden der har vundet flest medaljer ved de Olympiske lege samt et utal ved VM og EM. Sejlklubben har til huse i det gamle filmstudie Palladium, hvor mange danske film, helt op til 70’erne er optaget. Restauranten byder på en enestående udsigt og dagens ret koster ca. kr. 120.-

Hellerup Strandpark, er udformet af G.N. Brandt i 1912-18, og er formodentlig Danmarks første park, som bevidst er anlagt ud fra funktionalismens ideer og tanker. Hellerup Strandparks internationale anseelse beror netop på, at mange fritidsfunktioner er samlet i et anlæg, og at parkens udformning stimulerer til samspil mellem anlæggets dele.
Rosenhaven og Staudehaven udgør de egentlige haveelementer i Hellerup Strandpark. De to haver indbyder til fred og ro og til afslapning. Endvidere henter mange haveejere ny inspiration blandt de mange forskellige planter i de to haver.
Du kan læse mere om Rosenhaven og Staudehaven http://www.gentofte.dk/da/Borger/By-og-miljø/Grønne-områder/Haveanlæg/Rosenhaven og http://www.gentofte.dk/da/Borger/By-og-miljø/Grønne-områder/Haveanlæg/Staudehaven
I anlægget findes også en sandstrand, som benyttes intensivt til solbadning og ophold i sommermånederne.

Derudover findes der på vestsiden af Staudehaven tennisbaner samt en legeplads, som hovedsageligt henvender sig til mindre børn.
Der er offentlige toiletter og en kiosk. Arealet er ca. 10.000 kvm.
Ejerforhold og historie
Strandparken og havnen er anlagt på en del af strandengen, som ved udskiftningen fra Bernstorffs slot blev tillagt Onsgården. (lå på hjørnet af Strandvejen-beboelsesejendomme har stadig samme navn)
I 1907 erhvervede kommunen et areal af strandengen og foretog på strækningen mellem Onsgårdsvej og Strandparksvej en opfyldning og udretning af kystlinjen, således at der på den midterste del fremkom en lille vig, hvor Hellerup Lystbådehavn blev anlagt. På det bagved liggende opfyldte areal anlagdes Hellerup Strandpark.
Staudehaven åbnedes i 1912 for publikum, og Rosenhaven udførtes i 1917-18.
Kilde: Gentofte kommune

ADRESSE:
Strandparksvej
2900 Hellerup